3. Septembra 2021.

90 miliona korisnika primilo ažuriranje HarmonyOS 2: Uskoro stiže i 100 miliona korisnika

Big Portal

Na zvaničnom predstavljanju, Huawei-jeva HarmonyOS Control Panel i Task Center bile su dve najveće karakteristike. Huawei je tada nazvao Control Panel “portalom koji potrošačima omogućava da imaju moćnije uređaje”. Panel sadrži funkciju prevlačenja i integracije koja olakšava povezivanje drugih pametnih uređaja u jednom potezu.

Za uređaje koji nisu Huawei, tu je i HarmonyOS Connect. Ova funkcija omogućava da se Huawei telefon poveže sa pametnim kućnim aparatima.

HarmonyOS takođe nudi autentifikaciju identiteta zbog rada na više uređaja. Postoji više od 100 Huawei uređaja koji će biti podobni za ažuriranje na HarmonyOS 2 u Kini. Ovo uključuje serije Mate 40, Mate 30, P40, Mate X2, Nova 8 i MatePad Pro.

Ako imate kompatibilan Huawei pametni telefon, Harmony OS 2.0 možete preuzeti putem aplikacije My Huawei. Zatim možete slediti uputstva na ekranu za preuzimanje ažuriranja za HarmonyOS 2.0

Huawei-jeva nadogradnja HarmonyOS trenutno je u procesu stabilne i beta forme. Huawei je prvi put najavio da će razviti sopstveni mobilni operativni sistem još 2019. godine nakon što su SAD zabranile kineskoj kompaniji korišćenje punog Android OS -a ili bilo koje druge Google usluge zbog bezbednosnih razloga.

Hronološki, Huawei je pre nekoliko godina lansirao HarmonyOS 1 kao operativni sistem za pametne televizore. HarmonyOS 2 je ušao u svoju drugu razvojnu beta verziju u decembru 2020. godine, pre nego što je zvanično lansiran 2. juna 2021. godine.

Huawei-jev HarmonyOS prvi je predstavio Richard Yu, izvršni direktor Huawei-jeve Consumer Business Groupe, na konferenciji za programere kompanije u Kini 9. avgusta 2019. godine, a ušao je u svoju beta 2.0 razvojnu beta verziju za pametne telefone u decembru 2020, pre nego što je konačno predstavljen za korisnike u junu 2021. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare