25. Jula 2021.

85 požara bukti širom Amerike

Big Portal

Vatrogasne službe iz država koje okružuju Montanu uputile su se ka vatrenim stihijama koje besne na zapadu SAD i u kojima je povređeno pet vatrogasaca.

Došlo je do poboljšnja stanja u najvećem požaru u državi Oregon, ali su u petak uveče naređene obavezne evakuacije i za sada je najmanje 50 odsto najopasnijeg Butleg požara zaustavljeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Usporilo se širenje vatre, ali se očekuje da do kraja dana požari budu jači, zbog čega je na hiljade domova u opasnosti na istočnoj strani Oregona, preneo je AP.

  • Ovaj požar je vrlo uporan, ne želi da se zaustavi. Sa vrlo sušnim vremenom i problemima sa kojima se susrećemo, vatrogasci konstantno moraju da ponovo procenjuju situaciju i da traže opcije za obuzdavanje vatre – navelo je ministarstvo šumarstva.

U Kaliforniji, guverner Gevin Njusom je u petak proglasio vanredno stanje u četiri severna okruga zbog požara koji su doveli situaciju do ekstremne opasnosti.

Kada je reč o povređenim vatrogascima, oni su u prebačeni u bolnice u četvrtak, a u petak su još bili pod lekarskim nadzorom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare