10. Aprila 2019.

7 savršenih vježbi za čelični triceps

Big Portal

Stoga, ako želite masivne tricepse, morate da počnete da radite sljedeće vježbe.

FOAM ROLLER PRESS

Lezite na benč i stavite pjenasti valjak uzduž vašeg tijela, počevši od grudi. Zgrabite šipku iznad glave i držite je direktno iznad grudi.

Spustite šipku do pjenastog valjka i onda podignite gore.

Spuštanje šipke do vrha pjenastog valjka smanjuje vaš opseg pokreta na pola, što vrši veći pritisak na tricepse.

PROPADANJE

Na paralelnim šipkama podignite torzo za 90 stepeni u odnosu na pod i zadržite taj stav tokom cijele vježbe.

Savijte koljena i prekrstite noge. Lagano spuštajte svoje tijelo dok vaši laktovi ne budu u ravni s ramenima.

“Baš zato što dižete cijelu težinu svog tijela, vaši tricepsi moraju da rade protiv mnogo opterećenja nego što bi u slučaju da radite vježbu samo za triceps”, kaže Ian King, vlasnik kompanije King Sports International.

BENČ PRES USKIM HVATOM

Uhvatite šipku tako da vam ruke budu u visini grudi i držite je iznad grudne kosti s rukama koje su potpuno ispravljene. Spusite šipku do grudi, zaustavite se u toj poziciji i onda vratite šipku u početnu poziciju.

Benč pres je sjajna vježba za grudi i jezgro, ali promjena u hvatu šipke može da nabilduje vaše ruke.

TRICEPS EKSTENZIJA E-Z ŠIPKOM

Lezite na leđa s savijenim koljenima, a E-Z šipku podignite pravo iznad glave. Spuštajte je pozadi iznad glave sa savijenim rukama, a potom je ispravite u početni položaj.

POTISAK KETLBELOM NA PODU

Uzmite po ketlbel u svaku ruku i lezite leđima na zemlju. Poditnite ketlbele iznad glave, tako da zvono ketlbela visi sa spoljne strane zglobova.

Savijte ruku kako biste spustili ketlbel. Dodirnite laktovima zemlju, zadržite se u toj poziciji, a zatim ih vratite nazad u početnu poziciju.

TRICEPS EKSTENZIJA BUČICAMA NA SKOTOVOJ KLUPI

Uhvatite par bučica i lezite leđima na klupu. Držite bučice iznad glave s ispravljenim ramenima i dlanovima koji su okrenuti jedan prema drugom.

Bez pomijeranja gornjih mišića ruku, savijajte laktove kako biste spustitli bučice sve dok vaše nadlaktice ne postanu i više nego paralelne s podom. Zaustavite se u toj poziciji, onda podignite bučice nazad u startnu poziciju ispravljajući ruke.

TRICEPS POTISAK NA LAT MAŠINI S KABLOM

Pričvrstite ručucu konopca na visokom koturu kablovske stanice. Savijte ruke i uhvatite šipku, tako da vam ruke budu u širini ramena. Uvucite nadlaktice. Bez pomijeranja nadlaktice, povucite šipku dole, dok laktovi ostanu ne pomjereni. Polako se vratite u početni položaj.

 

Mens Health

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare