18. Augusta 2021.

Ovo treba da primijeni svaka osoba starija od 60 godina!

Big Portal

Bolest koronarnih arterija razvija se kada se mali sudovi koji snabdevaju srce krvlju i kiseonikom počnu sužavati. Neki od faktora rizika za ishemiju su: muškaraci, stariji od 65 godina, porodična istorija srčanih oboljenja, neuhranjenost, prekomerna težina, visok krvni pritisak. Prirodne metode lečenja bolesti koronarnih arterija pomići će u poboljšanju stanja pacijenta i poboljšanju kvaliteta života.

[ad_1]

Telo pamti sve. Ako ga niste dobro tretirali, nasledne bolesti, loše navike. Naučite na vreme šta vaše srce voli da radite

Ostali simptomi bolesti koronarnih arterija:

Osećaj “težine“, peckanje srca. Ovo je angina pektoris, čest simptom zapušenih arterija. Bol / utrnulost u grudima, vratu, rukama, stomaku, gornjem delu leđa. Kratak dah i umor prilikom malo većeg napora. Problemi sa varenjem.

Prirodni lekovi za koronarne bolesti

1. Pravilan način života (prestanak pušenja i dijeta)

 

Zdrav način života, fizička aktivnost, dobro osmišljen meni sa visokim sadržajem voća, povrća i žitarica, isključenje pušenja i alkohola, kao i prekomernog konzumiranja kafe.

2. Uklanjanje upalne hrane

Ovi proizvodi uključuju: Ulja kukuruza i soje; pasterizovane (mlečne proizvode); brze ugljene hidrate; masno meso; šećer; trans masti.

3. Dijeta neophodna za srce i krvne sudove

Namirnice koje smanjuju upalu i verovatnoću koronarne bolesti srca: Hrana sa visokom koncentracijom vlakana i antioksidanata. Povrće. Voće (posebno bobice i agrumi). Bilje i začini (kurkuma, beli luk, bosiljak, čili, cimet, kari, đumbir, ruzmarin, majčina dušica). Zeleni, beli čaj. Mahunarke. Zdrave masti iz oraha, semenki, avokada, divlje ribe i maslinovog ulja. Nepasterizovani mlečni proizvodi, jaja, živinsko meso. Crno vino. Mediteranska dijeta se smatra tipičnom protivupalnom ishranom. Dijeta uključuje ribu, povrće, mahunarke, voće, maslinovo ulje.

[ad_2]

Originalni članak

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare