6 načina kako da povratite snagu nakon koronavirusa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

6 načina kako da povratite snagu nakon koronavirusa

Nedostatak hranljivih materija tokom bolesti predstavlja veliki stres za tijelo koje se bori sa virusom.

Kao i svaka bolest, virus korona ostavlja trag na tijelu i iscrpljuje ga.

Za to postoje dva glavna razloga. Nedostatak hranljivih materija tokom bolesti i virus, je veliki stres za tijelo koje se bori sa svim tim.

Zdrava prehrana i mršavljenje u 10 koraka, 1/2 | Kreni zdravo!

Ovo je nekoliko načina da se povrati snaga nakon koronavirusa:

Kalorije

Ugljeni hidrati su gorivo za naše tijelo i posle korone moramo biti pažljivi da unosimo dovoljno kalorične hrane kako bismo imali dovoljno energije. U svoju ishranu uključite hranu poput slatkog krompira, integralnih žitarica, sočiva i zdravih masti. Ugljeni hidrati su u ovom slučaju prijatelji organizma.

Proteini

Dok se tijelo bori protiv infekcije, mišići takođe umiru, a proteini su osnovni gradivni materijal. Zbog toga bi nakon bolesti trebalo unositi mnogo proteina za stimulisanje rasta mišića. Hrana puna proteina su jaja, piletina, riba …

Omega 3

Omega 3 masne kiseline pomažu u smanjenju upale u organizmu, a tokom infekcije koronavirusom telo prolazi kroz značajan upalni proces. Suplemente omega 3 bilo bi dobro uzeti dva meseca nakon oporavka, a hrana bogata ovim masnim kiselinama su čia semenke, lešnici, losos, sojino ulje …

Radite na zdravlju probave

Tokom infekcije, mikrobiom u digestivnom sistemu se mijenja što izaziva probavne probleme. Uključite probiotike i prebiotike u svoju ishranu.

Vitamin D

Vitamin D je važan za više od 800 procesa u tijelu, a mnogim ljudima nedostaje. Da biste ga zamjenili svakodnevno, trebalo bi da provedete 30 minuta na suncu, ako mislite da to nije dovoljno, konsultujte se sa ljekarom o suplementima.

Hidratacija

Važno je da budete dobro hidrirani jer voda pomaže u boljoj distribuciji hranljivih materija u tijelu. Osim toga, stimuliše znojenje i mokrenje, izazivajući tijelo da izlučuje toksine.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Jogurt kolač sa voćem gotov za pola sata

Zeljka

Korijen jedne biljke pomaže kod izbacivanja šlajma

Zeljka

Rolat sa ajvarom i spanaćem

Zeljka

Ostavite komentar