28. Februara 2022.

52-godišnja Cate Blanchett u izdanju zbog kojeg je zasjenila i mnogo mlađe kolegice

Holivudska glumica Cate Blanchett bila je jedna od glavnih zvijezda dodjele SAG nagrada u Los Angelesu, na čijem se crvenom tepihu pojavila u jednom od najizazovnijih izdanja u kojem smo je imali prilike vidjeti.

52-godišnja Cate je ponosno šetala i pozirala u elegantnoj crnoj haljini raskošnog dekoltea, zahvaljujući kojem je plijenila pažnju svih okupljenih, a nikome nije promakla ni njezina vitka linija, baš kao ni lice s decentnom šminkom i tek pokojom borom. Upravo je ono razlog zašto se glumica već godinama nalazi na listama najljepših i zašto joj se hiljade obožavatelja divi.

Cate ovih dana bilježi lijepe uspjehe, i to nakon što je primila Počasnu nagradu na 47. dodjeli filmskih nagrada Cesar u Parizu, a upravo je ona i druga najmlađa dobitnica nagrade u historiji, što je najveća čast koju dodjeljuje prestižni Film u Lincoln Centru, jednoj od najvećih umjetničkih organizacija u SAD-u.

Australska glumica glumom se počela baviti prije 25 godina radeći u pozorištu, na filmu i televiziji, a može se pohvaliti i s dva osvojena Oscara, tri BAFTA-e, tri SAG nagrade, Ordenom Australije te mnogim drugim priznanjima za svoj veliki doprinos umjetnosti.

Cate je jedna od najpopularnijih glumačkih zvijezda današnjice i njena se imovina procjenjuje na 85 miliona dolara, a to je zaradila snimajući hit-filmove poput trilogije “Gospodar prstenova”, “Blue Jasmine” ili “Carol”.

Azra.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare