5 zdravstvenih prednosti konzumiranja mandarina - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

5 zdravstvenih prednosti konzumiranja mandarina

Mandarine nisu samo ukusne, već sadrže i mnoge hranljive materije i vitamine koji mogu da pomognu u sprečavanju bolesti. Mandarine bi uvek trebalo da imaju mesto na vašoj listi za kupovinu.

Ovo su zdravstvene prednosti mandarina.

Pun antioksidansa – Ove male narandže imaju više od četvrtine preporučene doze vitamina C po šolji. Takođe, imaju antioksidanse poput beta-karotena, luteina i zeaksantina. Ovi karotenoidi pomažu u očuvanju očiju i kože zdravima.

Pomaže u regulisanju težine – Plodovi mandarine puni su vlakana. Vlakna vam omogućavaju da se duže osećate sito i održavaju vaš sistem za varenje u pokretu. Ovo će vam pomoći u održavanju zdrave telesne težine.

Zdrave kosti – Magnezijum, kalcijum i fosfor koji se nalaze u mandarinama doprinose zdravlju kostiju. Puna šolja daje vam porciju tri minerala.

Reguliše krvni pritisak – Redovno konzumiranje mandarina možeda vam pomogne u kontroli krvnog pritiska. Vlakna, kalijum i antioksidansi u plodovima održavaju nesmetan protok krvi i održavaju nizak krvni pritisak.

Promoviše dobar holesterol – Vrsta vlakana u mandarinama i pektin sprečava apsorpciju lošeg holesterola u crevima. Na taj način dobar holesterol koji jedete ima više šanse da zasija.

Danas objavljeno

Humus: Najzdraviji namaz na svijetu

Vanja A

Ova domaća maska spas je za masnu kožu

Vanja A

Varivo s kupusom

Vanja A

Ostavite komentar