5 stvari koje uspješne žene rade u januaru - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

5 stvari koje uspješne žene rade u januaru

Januar je svake godine nova prilika za postavljanje ciljeva koji će vas motivirati za ulazak u novu godinu.

Uspješne žene koriste početak godine kako bi napredovale na svim životnim poljima. Donosimo vam pet navika koje uspješne žene imaju na početku godine kako bi vas inspirirali da i vi počnete činiti isto.

Postavite jasne ciljeve za novu godinu

Svaka uspješna žena zna da je postavljanje ciljeva na početku godine neophodno za uspjeh u privatnom i poslovnom svijetu. Dobar cilj će vam dati dugoročnu viziju i kratkoročnu motivaciju. Napravite presjek onoga što ste do sad napravili, što trebate napraviti i što vam treba kako biste to ostvarili. Pokušajte predvidjeti koliko vam vremena treba za određeni zadatak.

Velike ciljeve pretvorite u manje

Nije dobro kada se veliki ciljevi gomilaju jer tako postaju neostvarivi. Uspješne žene velike ciljeve pretvaraju u male, ostvaruju ih jedan po jedan te tako dolaze do konačnog cilja.  Pokušajte napraviti raspored tako da svaki dan riješite jedan zadatak ili tjedan rasporedite tako da iz dana u dan rješavate dijelove velikog cilja kako biste ga do kraja sedmice riješili.

Zapisujte ciljeve u kalendar

Iako rokovi mogu zadati stres, dobro je nekada postaviti vremenski rok za obavljanje posla. Takva organizacija vremena može vam poslužiti kao motivacija da ostvarite ono što ste si zadali.

Zamislite osobu koja ne vjeruje u vas

Ovaj trik probajte shvatiti kao booster motivacije. Ako zamislite osobu koja ne vjeruje u vas, mogli biste ju shvatiti kao konkurenciju s kojom se nadmećete. Samo zapamtite, vi samom sebi nikako ne možete biti protivnik, vi ste u istom timu.

Budite se sat vremena ranije

Sat vremena puno znači, a pogotovo ujutro kada ste najproduktivniji. Imajte to na umu kada ćete sutra uključivati alarm. Najbolje je da legnete prije ponoći te se tako još lakše ustanete ranije.

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Azra.

Danas objavljeno

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Pop zvijezde Kristina Agilera i Maluma objavili nove singlove

Vanja A

Takmičenje u jedenju luka, šampion pojeo 192 komada i nije zaplakao

Vanja A

Ostavite komentar