13. Januara 2022.

5 savjeta kako da organizujete i oplemenite mali prostor

Big Portal

Naravno, možda ćete morati da iznađete neke pametne ideje, isprobate neki drugačiji raspored, ili jednostavno nabavite adekvatniji nameštaj, ali to svakako ne znači da opremanje male dnevne sobe ne može biti jednako prijatno iskustvo, piše portal Moj enterijer.

Bez obzira da li živite u maloj garsonjeri i tražite načine da vaš dnevni boravak bude odvojen i udoban, ili želite da dnevna soba u vašem malom stanu izgleda veća i svetlija, pomenuti portal predstavio je neke stilske ideje koje vam u tome mogu pomoći.

U nastavku teksta sledi 5 ključnih saveta za stvaranje moderne udobne dnevne sobe koju karakterišu male dimenzije.

Držite se osnovnih stvari

Ako počinjete potpuno od nule, odabir savršenog nameštaja za malu dnevnu sobu je dobro mesto za početak. Kao i kod većine malih prostora, obično se primenjuje pravilo “manje je više”.

Ne želite da vaša soba bude pretrpana nameštajem, pa se vratite osnovama i fokusirajte se na ključne komade nameštaja koji su vašoj sobi potrebni kako bi funkcionisala kao praktičan i udoban životni prostor.

Sedište i skladište – ovo je u suštini sve što želite da imate u svojoj dnevnoj sobi. Održavanje jednostavnosti sa što manje komada nameštaja zaustaviće osećaj prenatrpanosti prostora.

Pametan raspored

U dnevnim sobama malih stanova, pametan raspored može napraviti razliku. Jednostavno rečeno, pravi raspored će učiniti da se prostor oseća otvorenim i prozračnim, a ne skučenim i klaustrofobičnim.

Kada je u pitanju raspored malih dnevnih soba, imamo tendenciju da želimo da sve gurnemo uz zidove, ostavljajući prazno more podnog prostora u centru. U stvari, sve što taj raspored čini je da se soba oseća praznom i nezanimljivom.

Povucite zato svoj nameštaj dalje od zidova i dajte tim većim komadima prostora da dišu. Umesto da koristite zidove kao dimenzije sobe, bacite prostirku velike površine i stavite svoj nameštaj na nju.

Neka bude minimalno

Minimalizam je poznat po tome što čini čuda u malim prostorima.

Želite da vaša dnevna soba bude što je moguće više bez nereda, jer će nered samo učiniti prostor manjim. Dakle, uz zadržavanje samo ključnih komada nameštaja, bićete dobro organizovani i imaćete mnogo dostupnih opcija za skladištenje u koje možete sakriti neke osnovne stvari kao što su daljinski upravljači, tehnika, igračke itd.

Efikasno skladištenje

Efikasno skladištenje u dnevnoj sobi ključno je u malom prostoru.

Police za knjige, ormani, konzolni stolovi, svi ovi pojedinačni komadi za odlaganje brzo će ispuniti malu prostoriju, tako da je odabir ugrađenog skladišta koji može obaviti posao svih ovih pojedinačnih komada jednostavan način da vratite malo prostora.

Zapravo, dodavanje ugrađenih ormara po meri omogućiće vam da napravite prostor koji odgovara vašim potrebama. To takođe znači da se kablovi, žice i ostali nepotrebni elementi mogu sakriti, a sve će imati svoje mesto i zapravo postaje novi zid.

Izaberite velike tepihe

Mali tepih koji lebdi u centru vaše sobe samo će učiniti da prostor bude manji i nezgrapniji. Umesto toga, izaberite prostirku veće površine koja će proći ispod vašeg nameštaja.

Neka boje budu svetle i uzorak jednostavan tako da ne privlači previše pažnje. Tepisi su takođe idealni za zoniranje nedefinisanih prostora, posebno u slučaju da svoj dnevni boravak želite da odvojite od trpezarije ili načinite zasebnom sobom. Kada dizajnirate dnevnu sobu otvorenog plana, važno je kreirati zone i imati centralnu tačku ka kojoj su okrenuta sva sedišta.

Pronalaženje tepiha prave veličine za dnevnu sobu je jednostavan način da se to postigne i stvara suptilnu podelu između dnevnog i trpezarijskog prostora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare