5 fantastičnih bazena na planinama širom svijeta - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

5 fantastičnih bazena na planinama širom svijeta

Sezona je počela i iskusni skijaši već ostavljaju svoj trag u snijegu, a šta ako ne skijate, a ni nemate namjeru da tu vještinu usvojite ove godine?

 Nemojte zanemariti šta sve planina ima da ponudi, čak i u tom slučaju možete uživati u svežem vazduhu, blistavom suncu, odličnim žurkama, ali u nekim od najboljih spa centara na svetu! Tamo je opuštanje zagarantovano. Zato predlažemo da sledeću destinaciju izaberete „naopakom metodom“, neka vam glavni kriterijum bude bazen i đakuzi na otvorenom. A mi vam donosimo takve preporuke da ta odluka neće biti nimalo laka.

Aman Le Melezin hotel

Šta se desi kada se spoje Kurševel i Aman hotelski lanac? Pa, nešto blizu poezije. Svedeni luksuz u njihovom stilu sjajno se uklapa uz planinu. A na terasi penthouse apartmana nalazi se ogromna terasa od kedrovine, gde je na sredini okrugli drveni đakuzi iz koga pogled puca na šumu borova prekrivenu snegom.

Portillo Hotel

Postoje hoteli i bazeni, a postoje i mesta koja jedino možemo opisati kao spektakl. Baš takav je bazen na otvorenom u hotelu Portillo u Valparisu u Čileu. Hotel je smešten tik do jezera u kome se reflektuju vrhovi obližnjih planina. A kada vidite zagrejane bazene i đakuzije pored kojih su bele ležaljke poželećete da nikada ne morate da se vratite kući, u potpunosti vas razumemo.

Alpina hotel

Gštad je luksuz sam po sebi, ali stvari se i tamo mogu podići na viši nivo. Hotel Alpina je bajkovit hotel ušuškan u šumi i uređen u tradicionalnom planinskom stilu. Ipak, naš izbor je apartman sa bazenom koji izgleda veoma moderno, plus postoji opcija da bazen bude natkriven, tako da možete plivati i gledati kako promiču pahuljice.

Aqua Dome Hotel

Aqua Dome je hotel u Austriji koji je dobro poznat svim ljubiteljima spa centara. Razlog? Zapravo, ovo je jedan od najboljih termalnih centara na Alpama. Velika spa i sauna zona svakoga mogu da nateraju da zaboravi na svakodnevne probleme i da se u potpunosti opusti. Pored unutrašnjeg dela, tu je i čitav splet grejanjih bazena, gde bezbrižno možete da se brčkate okruženi snegom.

Alpin Panorama Hotel Hubertus

Spektal! Da, znamo da smo već upotrebili tu reč, ali moramo se ponoviti, budući da je jedina prikladna u ovom momentu. Samo tako možemo da opišemo bazen hotela Hubertus koji se nalazi u italijanskoj skijaškoj regiji Dolomiti. Bazen, 25 metara dužine i 5 metara širine nalazi se na visini od 12 metara. Ali, ima stakleno dno koje plivačima daje iluziju da plutaju na vrhu sveta, plus u zimskim mesecima greje se na ugodnih 33 stepeni, prava zimska bajka.

Izvor. Buro

Danas objavljeno

Da li znate koje su prednosti hladnog vremena?

Zeljka

Reakcija mačke dok gleda kako njen vlasnik mazi psa oduševila ljude

Zeljka

Žene otkrile gdje su sve i sa kim varale muževe

Zeljka

Ostavite komentar