Vučić: Srbija nema dvije stolice, samo srpsku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Srbija nema dvije stolice, samo srpsku

Srbija nema dve ili tri stolice na kojima sedi, već samo jednu, srpsku, istakao je lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao i da je ponosan na činjenicu što Srbija vodi samostalnu, nezavisnu politiku.

“Posle mnogo godina Srbija ima svoju politiku koju smo mi ustanovili”, podvukao je u obraćanju Glavnom odboru SNS.

Kazao je da ga je general Hodžis, inače “sjajan tip”, izjavom da ne razume zašto će Srbima „Pancir“ podsetio da nema odgovora na jedno njegovo, Vučićevo, pitanje:

“U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali Kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj, zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je l” mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete ‘pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banjaluka'”, rekao je Vučić.

Suština je u tome, kaže, da nikoga ne diramo, da hoćemo da čuvamo mir, ali i da želimo da snažimo, jačamo i kupujemo odbrambeno oružje.

“Ništa što bi ponizilo i osramotilo Srbiju neću prihvatiti”

Pred nama je težak period u političkom smislu, očekuju nas veliki pritisci povodom Kosova, rekao je Vučić i poručio da neće prihvatiti ništa što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju.

“Grdno su se prevarili oni koji maštaju da će da nam podviknu, a mi da priznamo nezavisnost Kosova”, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke.

Zna, kaže, svakog od zvaničnika u svetu i šta misle o rešavanju kosovskog pitanja:

“Znam kako će da izgleda to što će da nam stave, plus, minus, jednu tačku. To će biti nešto da ne možemo da prihvatimo, a da ne bi smeli da odbijemo”, objasnio je Vučić.

Istakao je da će uraditi najbolje za Srbiju:

“Neću da prihvatim nešto što bi ponizilo ili osramotilo Srbiju”, poručio je.

Podseća da osam godina sluša priče kako je izdajnik i da treba da preda Kosovo koje su, kako kaže, “oni izgubili i predali”.

“Svakog dana drže patriotske pridike, a mi smo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost i da sačuvamo nas narod na KiM”, istakao je Vučić, te da dobijemo vreme za sređivanje ekonomije, da poziciju Srbije pomerimo “značajno na bolju stranu”, da možemo da se pitamo i odlučujemo.

Vučić je istakao i da će Srbija nastaviti evropskim putem.

“Imajte poverenja, znamo šta radimo i kako i zbog čega možemo da baštinimo vrednosti i ekonomski da napredujemo”, poručuje.

Poručio je i da ako neko pripreti Srbiji zbog saradnje sa Rusijom i Kinom, da su nam to prijatelji i da ćemo nastaviti sa njima saradnju.

Po pitanju regiona, traži:

“Nemojte da odgovarate ni na kamenice, ni na uvrede. Ne treba nam mržnja prema Crnogorcima ili bilo kome drugom. Mi treba da pokažemo da smo drugačiji”, istakao je Vučić.

On je rekao da će Srbija štititi interese srpskog naroda, bilo u Republici Srpskoj ili Cnoj Gori ili negde drugo, ali mirno, ne ugrožavajući ničiji integritet.

“Najvažniji cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, ne trebaju nam sukobi”, rekao je.

Stranačkim kolegama preporučio je da kada im neko odgovori uvredama da smo “šaka jada”, treba da znaju da su oni koji tako govore u problemu, a ne mi.

“Zato je važno da budemo uzdržani, da ne pokazujemo nervozu”, istakao je on.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar