1. Juna 2019.

Raiffeisen Media Regata na Neretvi u organizaciji UG “Zelena rijeka” Konjic

Big Portal

Udruženje građana “Zelena rijeka” iz Konjica, uz podršku Federalnig ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH, te opštine Konjic, organizovaće četvrtu po redu Raiffeisen MEDIA Regatu na Neretvi koja će se održati u Konjicu od 07. – 09. juna 2019. godine.

Jedan od ciljeva održavanja ove regate je očuvanje prirodnih ljepota i životne sredine konjičke regije, te promociju Konjica kao destinacije za domaće i regionalne posjetioce.

Planirano je da učesnici ovog takmičenja budu predstavnici svih medija sa prostora Bosne i Hercegovine ali i regije, koji će se takmičiti u rafting spustu niz rijeku Neretvu. Zadatak takmičara je da što prije završe spust, na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka (cca 18km vodene dužine). Predviđeno je da svakim čamcem upravlja posada od 6 članova (po dva predstavnika iz tri različita medija) sa profesionalnim skipperom, koji će biti zadužen za siguran spust i podršku takmičarima. Takmičari će imati priliku da posjete i Titov bunker, nezaobilaznu istorijsku atrakciju i spomenik moderne umjetnosti, i to dan nakon same regate.

Pored toga planirano je i profesionalno uvezivanje i razmjena mišljenja u okviru Okruglog stola, čija će glavna tema biti “Kako povećati prihode od oglašavanja putem televizije i radija u BiH”.

Domaćini su prethodne tri godine bili na visini zadatka te u najboljem svjetlu svim prisutnima pokazali ljepote Konjica, a ove godine regata je planirana kao trodnevni događaj, gdje će učesnici imati priliku da uživaju u različitim aktivnostima i obilascima.

Rafting na jednoj od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine je nezaboravno iskustvo koje svako treba da proba.

Uz profesionalno obučene skipere, rafting Neretvom možete da iskusite iz najljepšeg mogućeg ugla.

Osim predstavnika medija, pozivaju se i oni koji su već uplanirali ovaj događaj u svoj godišnji plan da se jave i pošalju podatke učesnika na mail zelenarijeka.ba@gmail.com.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba.

Vidimo se na Neretvi!

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *

Komentar

Ime *

Email *

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare