4 nove funkcije koje donosi iOS 15 - na uređajima 20. septembra - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

4 nove funkcije koje donosi iOS 15 – na uređajima 20. septembra

Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i WatchOS 8 stižu 20. septembra, danima pre nego što će nadogradnju dobiti iPhone 13. Najnovija verzija iOS-a dodaje nove funkcije za FaceTime i Messages, pametnija obaveštenja i novu funkciju LiveText.

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi, obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju “deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografije, muzike i članaka u vestima koji se dele u razmeni poruka sa posebnim odeljkom za deljeni sadržaj.

Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Novi režimi„Fokus“ ​​omogućava vam da isključite sva upozorenja osim aplikacija i ljudi od kojih želite da čujete, a možete i da postavite posebne profile za rad, spavanje i druge aktivnosti. Ovi profili takođe mogu da promene raspored aplikacija na vašem početnom ekranu na osnovu aplikacija koje ćete najverovatnije koristiti tokom dana.

Jedna od intrigantnijih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje vašeg okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Ako ga, na primer, usmerite na belu tablu, mogao bi izvući pisani tekst da biste ga podelili. Takođe bi mogao identifikovati umetnost, znamenitosti, biljke i kućne ljubimce.

Danas objavljeno

Veliko ažuriranje za OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro donosi gomilu noviteta

Zeljka

Čistka u Twitteru – otpušteni šefovi za bezbjednost

Zeljka

Intel Arc Alchemist Xe-HPG grafička kartica sa 512 EUs nadmašuje NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti

Zeljka

Ostavite komentar