4 najčešće greške u pripremi palačinki - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

4 najčešće greške u pripremi palačinki

Bez obzira koje palačinke preferirate neka su pravila univerzalna, a univerzalne su i neke greške koje se mogu napraviti tokom pripreme. U nastavku pišemo najčešće greške zbog kojih palačinci ne budu baš najbolji.

Previše miješanja

Smjesu se ne smije previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinci u konačnici biti gumenasti.

Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke trebalo bi kratko odstajati. Kako bi bile savršene, smjesu treba pokriti  i pustiti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrijana tava

Ako tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću. Potrebno je testirati temperaturu premijernom, malom palačinkom.

Prečesto okretanje palačinki

Greška je okretanje tave sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je posebno bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.

Izvor: Miss7

Danas objavljeno

Zaljubljenost ili nam želudac nešto signalizira?

Vanja A

Kako se riješiti ispucalih usana?

Vanja A

Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

Vanja A

Ostavite komentar