24. Maja 2021.

4 najčešće greške u pripremi palačinki

Big Portal

Previše miješanja

Smjesu se ne smije previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinci u konačnici biti gumenasti.

Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke trebalo bi kratko odstajati. Kako bi bile savršene, smjesu treba pokriti  i pustiti da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrijana tava

Ako tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću. Potrebno je testirati temperaturu premijernom, malom palačinkom.

Prečesto okretanje palačinki

Greška je okretanje tave sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je posebno bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.

Izvor: Miss7

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare