4 jednostavna načina da stan učinite otmjenijim - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

4 jednostavna načina da stan učinite otmjenijim

Sitnice će odati da dom izgleda luksuznije.

Poznata dizajnerka enterijera Čeril Ajzen, koja sređuje raskošne vile i kuće slavnih zvezda, savetuje koja su to zlatna pravila u sređivanju doma, a koja bi dala notu otmenosti i luksuza.

1. Bez preterivanja

Prepune police sitnica i knjiga neće doprineti da vaš dom izgleda otmeno i uredno. Dizajnerka predlaže da kao što sređujete sebe i trudite se da ne preterate isto tako uradite i sa domom. “Police sa ponekom knjigom ili vazom deluju otmeno i skupo. Ne zaboravite da ti probrani komadi budu različite boje i oblika kako ne bi bilo monotono”, kaže Čeril

2. Fokus u prostoru

“Svakoj sobi je neophodna fokusna tačka. Ukoliko još uvek u dnevnom boravku nemate neki upadljivi detalj koji će primetiti svaki vaš gost, odmah to morate promeniti. Dizajnerka predlaže veliko slikarsko platno iznad sofe u dnevnom boravku, ili veliko ogledalo” savetuje dizajnerka.

3. Taman zid

“Najjeftiniji način da nekoj dosadnoj prostoriji za jedan dan date izgled otmenog francuskog budoara jeste da akcentujete jedan zid u tamnijoj boji ili da ga prektijete jutinim tapetama”, objašnjava Čeril.

4. Veliki tepih

Veliki tepih za veliku sobu! Ukoliko živite na malom prostoru i potrebni su vam saveti da bar vizuelno proširite prostoriju, evo šta savetuje dizajnerka: Neutralna paleta boja, ogledala iza sofe i ogromni čupavi tepih učiniće da vasa mala soba dobije na veličini! Ovde pogledajte prelepe šarene tepihe za dom.

Danas objavljeno

Sedmomjesečni sin Kajli Džener još uvijek nema ime

Vanja A

Naučnici otkrili da psi mogu otkriti kada smo pod stresom

Vanja A

Peni iz “Teorija velikog praska”

Vanja A

Ostavite komentar