9. Novembra 2021.

3nm Mac i iPhone čipovi stižu već 2023. godine

Big Portal

M1, M1 Pro i M1 Max su proizvedeni 5-nanometarskim procesom. U izveštaju se kaže da će Apple nastaviti sa drugom generacijom Apple čipova 2022. godine, koristeći nadograđeni 5-nanometarski proces. Prema tome, dobitak u performansama i efikasnosti u poređenju sa M1 generacijom će biti relativno mali. Apple planira da bar neki od ovih čipova imaju dve matrice, udvostručavajući performanse u mašinama koje mogu da prime veće čipove kao što su desktop Mac računari.

Ono što je najvažnije, kaže se i da Apple i njihovi partneri iz TSMC planiraju da proizvedu 3-nanometarske čipove za Mac računare pre 2023. Oni bi mogli da sadrže čak četiri matrice, sa ukupno do 40 CPU jezgara po čipu. Tri verzije čipa treće generacije su navodno pod kodnim imenom „Ibiza“, „Lobos“ i „Palma“.

Mapa puta sugeriše da će Apple nastaviti da „lako nadmašuje Intelove buduće procesore za potrošačke računare“, navodi se u izveštaju.

3nm Mac i iPhone čipovi stižu već 2023. godine

Takođe se očekuje da će iPhone preći na 3-nanometarske čipove 2023. godine, zadržavajući Appleovo vodstvo u silicijumskim performansama na tržištu pametnih telefona.

Kratkoročno, može se očekivati da će Apple-ov novi Mac Pro imati najmanje dve matrice, u suštini čineći dual-M1 Max dizajn. Mark Gurman iz Bloomberga je ranije predočio da će Apple-ov vrhunski čip imati četiri matrice.

MacBook Air za 2022. će imati prvi Appleov čip druge generacije.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare