24. Juna 2019.

Pariz bi mogao da ponudi leteće taksije za Olimpijske igre 2024

Big Portal

Možete biti sigurni da će prevoz biti noćna mora za mnoge ljude koji će prisustvuju Olimpijadi u Parizu 2024. godine, ali tehnologija bi to mogla malo da olakša. Airbus, Aeroports de Paris i Paris Transport Authority istražuju mogućnost korišćenja autonomnih letećih taksija za prevoz putnika sa aerodroma Charles de Gaulle do grada.

S obzirom da je potrebno oko sat vremena da dođete do Pariza autobusom ili vozom, to bi moglo da uštedi dragoceno vreme koje bi bilo bolje potrošiti u pronalaženju hotela i uživanju na Olimpijskim igrama. Ne bi se ni čekao dugo, jer taksiji mogu da polete svakih šest minuta.

Već su u toku pripreme. Aeroports de Paris mora da izabere mesto za leteći taksi centar u Parizu do kraja 2019. godine, i to bi trebalo da bude spremno za 18 meseci. Tim će testirati vezu kroz „postojeći koridor helikoptera“, kaže Edward Arkwright iz ADP-a.

Ima mnogo delova koji moraju da se slože na svoje mesto da bi ovo funkcionisalo. Sama taksi vozila moraju da budu dovoljno sigurna da mogu da lete i da im dugo traje baterija. Partneri takođe moraju da osiguraju da seleteća taksi vozila dobro uklope sa postojećom infrastrukturom i propisima. Međutim, ako sve prođe kako treba, možda nećete morati da ulazite u vozila koja su vezana za zemlju sve dok ne budete već u Parizu. Ovo bi takođe moglo da posluži kao test za druge gradove koji žele da vide koliko se dobro leteći taksiji nose sa velikim događajima.

Izvor: Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare