14. Marta 2022.

3 luda načina da se riješite nesanice

Big Portal

Međutim, ako klasični načini koje praktikujete da lakše zaspite ne pomažu, a ne želite da pijete tablete za spavanje, ovo su neki od neuobičajenih načina koji su, prema istraživanju, pokazali uspješnost…

1. Kupite svijeće od lavande

Ne samo da su svijeće od lavande veoma dekorativne, već, kako pokazuju istraživanja, miris lavande djeluje vrlo umirujuće i može biti upravo ono što vam je potrebno za miran san.

Haftington Post je objavio da miris može imati poseban uticaj na kvalitet sna, i da ljudi koji su mirisali lavandu pred spavanje ne samo da spavaju bolje, već se ujutru osjećaju energičnije.

2. Pravite mjehuriće od pljuvačke

Mjehurići nisu samo dječija zabava, oni zapravo imaju hipnotički uticaj koji vam može pomoći da zaspite. Dr Rejčel Mari E. Salas, profesorka neurologije na medicinskom Univerzitetu Džon Hopkins, rekla je da pravljenje mjehurića kao čin i kao vežba disanja pomažu da se smiri i uspori rad srca, i pomažu da se um fokusira tako da lakše pređe u fazu sna.

3. Okrećite jastuk

Ako sve ovo prethodno ne daje rezultate, možete probati i ovaj trik – okretanje jastuka. Svježa posteljina ima umirujući učinak na uzavrele obraze.

(Novosti)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare