25 osoba u RS kažnjeno zbog nepoštovanja kućne izolacije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

25 osoba u RS kažnjeno zbog nepoštovanja kućne izolacije

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da su komunalni inspektori danas do 13.30 časova provjerili 2.888 lica u kućnoj izolaciji i utvrdili da njih 25 nije poštovalo tu mjeru zbog čega su im izrečene prekršajne kazne.

Na konferenciji za novinare održanoj u Banjaluci nakon sastanka Republičkog štaba za vanredne situacije, Rešićeva je rekla da sankcije mogu biti i veće, jer je ugrožavanje zdravlja građana i krivično djelo.

Ona je apelovala da se poštuju rješenja o kućnoj izolaciji, jer će oni koji treba da budu izolovani biti kontrolisani i više puta dnevno.

Prema njenim riječima, u Bijeljini jedna osoba koja je trebalo da bude u kućnoj izolaciji nije poštovala rješenje, u Banjaluci je 78 provjerenih poštovalo mjeru, u Doboju je izdato 120 rješenja i za jedno lice je utvrđeno da ne poštuje izolaciju.

Rešićeva je navela da je u Prijedoru od 597 rješenja za dva lica utvrđeno da se ne pridržavaju mjere, dok su u Trebinju tri lica locirana uz asistenciju pripadnika MUP-a Srpske.

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar