25% građana BiH nikada nije koristilo internet - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

25% građana BiH nikada nije koristilo internet

Čak 28,7 odsto osoba nikada nije koristilo računar, pokazalo je istraživanje Upotreba informacionokomunikacionih tehnologija u BiH, koje je uradila Agencija za statistiku BiH.

– U BiH je 70 odsto ljudi koristilo internet u posljednja tri mjeseca, 0,9 odsto koristilo je internet prije više od tri mjeseca, a tri odsto prije više od godinu dana. Internet nikad nije koristilo 26,1 odsto njih – navodi se u istraživanju.

Ispitanici koji su koristili internet tokom posljednja tri mjeseca, u velikoj mjeri koristili su ga za telefoniranje preko interneta i video poziva – 86,1 odsto, slanje online poruka preko Skajpa, Mesindžera, Votsapa, Vajbera, – 74,9, učešće na društvenim mrežama – 65,5, čitanje internet portala, onlajn novina, časopisa – 62,5, pronalaženje informacija o proizvodima i uslugama – 56,5, učešće na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk i Tviter – 65,7 odsto.
Značajan broj ispitanika koristio je internet za slušanje muzike – 51,6 odsto.

Internet populacija od 16 do 24 godine najčešće je koristila internet za telefoniranje preko interneta i video pozivi sa – 96,7 odsto, a od 65 do 74 godine za telefoniranje i video pozive – 84,7 odsto.

Slanje online poruka preko Skajpa, Mesindžera, Votsapa, Vajbera, najviše je koristila internet populacija od 55 do 64 godine, 86,9 odsto, dok usluge internet bankarstva najviše koristi populacija od 16-24 godine, 10,9 odsto.

(InfoBN)

Danas objavljeno

Izabrani delegati u Vijeće naroda Srpske

M.

Borjana Krišto kandidat za predsjedavajuću Savjeta ministara

M.

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ostavite komentar