22 vozila sprovela Velju Nevolju na saslušanje - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

22 vozila sprovela Velju Nevolju na saslušanje

Saslušanje Veljka Belivuka i pripadnika njegove grupe počelo je u petak oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih djela.

22 vozila sprovela Velju Nevolju na saslušanje
Saslušanje Veljka Belivuka i pripadnika njegove grupe počelo je u petak oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih djela.

Oni su prethodno u tužilaštvo dovedeni pod jakim policijskim obezbeđenjem, sa destak vozila koja su ih uvezla u zgradu Specijalnog suda gde se nalazi sjedište Tužilaštva za organizovani kriminal.

U pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao i pripadnici Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

Prilikom njihovog sprovođenja do Specijalnog suda saobraćajna policija je blokirala kompletnu trasu kretanja, saopštio je MUP.

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična djela u prisustuvstvu svojih advokata.

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a trajanje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora.

O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Većini njih u subotu rano ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude donesena i odluka o pritvoru.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih u jučerašnjoj akciji, sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka uhapšeni su i Marko Miljković (29), kao i V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982), N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Ð. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).

Mediji tvrde da je među uhapšenima i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura priveden je sinoć na informativni razgovor nakon čega je pušten, prenose mediji.

(Agencije)

Danas objavljeno

Nermin Nikšić kandidat za premijera FBiH

Vanja A

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Ostavite komentar