2023 Mitsubishi ASX - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

2023 Mitsubishi ASX

Mitsubishi je predstvaio novi ASX za evropsko tržište sa SUS, hibridnim i plag-in hibridnim pogonom. Kompaktni krosover lako je prepoznati kao rebrendirani Renault Captur, što je rezultat upotrebe CMF-B platforme koju dele Renault, Nissan i Mitsubishi.

Automobil ima Mitsubishijeve oznake i drugačiju prednju masku od Captura. U ponudi je šest boja, a viši novo trima podrazumeva crni krov.

U zavisnosti od trima, kabina modela ASX može da izgleda prilično različito. Početni model dobija analogne instrumente i ekran dijagonale 4,2 inča između merača. Standardni centralni ekran ima dijagonalu od 7 inča, a bogatija oprema donosi ekran od 9,3 inča u orijentaciji portreta, sa podrškom za bežični Apple CarPlay i Andorid Auto.

U najbogatijim specifikacijama, pred vozačem je digitalna instrument tabla od 7 ili 10,25 inča.

U ponudi je pet pogonskih jedinica. Početna je jednolitarska sa tri cilindra od 90KS i 160Nm, slede dve specifikacije 1,3 litarskog agregata od četiri cilindra, koje isporučuju 140KS, odnosno 157KS, a na kraju su 1,6 litarska jedinica kao deo hibridnog pogona od 148KS i plag-in hibridnog pogona od 159KS.

Sva varijante Mitsubishija ASX imaju asistenciju za kočenje u vanrednim situacijama, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i asistenciju za parkiranje. Viši paketi opreme donose i pokrivanje slepih tačaka, aktivno upozorenje na napuštanje saobraćajne trake i upozorenje na brzinu. Top oprema podrazumeva i adaptivni tempomat i aktivnu asistenciju za vožnju unutar saobraćajne trake.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Policija dobija novi uređaj: Lakše će otkrivati drogirane za volanom

Vanja A

Chevrolet Corvette postaje električni SUV?

Vanja A

Rasel: Želim da osvojim titulu sa Mercedesom

Vanja A

Ostavite komentar