8. Maja 2022.

2022 Mercedes-AMG C43

Big Portal

Zdražana je Panamerikana maska, ali je preoblikovan donji deo branika, koji izgleda agresivnije u odnosu na standarndu C klasu. Izbačene su hromirane ivice oko kabine u korist detalja crne boje. Zadnji kraj ima uski spojler na poklopcu prtljažnika, što naglašava sportski utisak.

Novi C43 koristi elektrifikovani dvolitarski M138I turbo benzinski motor sa četiri cilindra koji isporučuje 408KS i 500Nm, a ugrađena je i funkcija privremenog pojačanja snage za 13KS. Blaga hibridna asistencija funkcioniše pod naponom od 48V. Dosadašnji C43 je koristio trolitarski V6 motor sa dva turba od 390KS i 520Nm.

Snaga se preko AMG devetostpenog automatskog menjača šalje na sva četiri točka. 4Matic sistem deli snagu u odnosu 31:69 između prednjih i zadnjih točkova.

Novi C43 stiže sa serijom režima za vožnju, uključujući Race Start funkciju za optimalno ubrzavanje iz mesta. Tu su još modovi Sport, Sport +, Comfort i individualne postavke. Standardna tehnološka oprema obuhvata adaptivne amortizere i upravljanje zadnjim točkovima. Za bezbedno zaustavljanje zadužene su fiksne četvoroklipne kočione čeljusti napred i plutajuće čeljusti nazad.

Turbo je dizajniran s ciljem da se umanji turbo rupa uz pomoć tehnologije iz Formule 1. Integrisan je mali 1,6 inčni električni agregat u samu turbinu, koji je aktivan dok se ne uključe izduvni gasovi.

Mercedes je saopštio da nova sportska limuzina ubrzava od 0-100km/h za 4,6 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250km/h. Ako se odaberu veće felne od 19 ili 20 inča, maksimalna brzina se povećava na 265km/h.

Kabina je redizajnirana, a kao inspiracija je poslužila standardna C klasa. Tu je nekoliko specifičnih sportskih detalja, poput AMG sedišta, AMG upravljača sa ravnim donjim delom, AMG papučica i crvenih šavova svuda po kabini. Pred vozačem je digitalna instrument tabla od 12,3 inča, a centralni ekran ima dijagonalu od 11,9 inča.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare