17. Januara 2021.

2021 Jeep Grand Cherokee

Big Portal

Jeep je saopštio da je inspiracija za novi Grand Cherokee bio originalni Jeep Wagoneer. Automobil ima duži poklopac motora od prethodnika, uža LED prednja svetla, nižu linju krova i prepoznatljivu prednju rešetku sa sedam vertikalno orijentisanih proreza.

Posebna pažnja posvećena je karoseriji i šasiji s ciljem da se unapredi prefinjenost u vožnji. Novi model je većim delom napravljen od ojačanog čelika, a kućište motora kruće je za 125%. Tu je i novo multilink ogibljenje na zadnjoj osovini.

Kupci će moći da odaberu verziju sa šest ili sedam sedišta. Ako ih ima sedam, u srednjem redu su samo dva sedišta, što olakšava pristup trećem redu.

Kabina je opremljena novom digitalnom instrument tablom prečnika 10,25 inča, prikazom podataka na vetrobranu i novim FCA multimedijalnim sistemom. Grand Cherokee je prvi Jeep sa digitalnim unutrašnjim retrovizorom.

Tapacirung je kombinacija kože, tkanine i piano crnog trima, a ambijentalno osvetljenje je podesivo. Biće dostupan četvorozonski klima uređaj sa novim setom ventilacionih otvora na stubovima vrata za drugi i treći red sedišta. Jeep je saopštio da ovi otvori bolje usmeravajau vazduh prema putnicima, bez kompromitovanja prostora za glave.

U Americi će moći da se bira između dva motora. Početni je 3,6 litarski V6 benzinac iz starog Grand Cherokeeja od 290KS i 348Nm, koji se kombinuje sa osmostepenim automatskim menjačem. Iznad njega je 5,7 litarski V8 od 355KS i 528Nm povezan sa istim osmostepenim menjačem, a tu je i sistem za deaktivaciju četiri cilindra u situacijama kada je motor rasterećen. Time se potrošnja goriva smanjuje do 20%.

Druga tehnička novost koja smanjuje potrošnju goriva je sistem za isključivanje pogona na prednjoj osovini kada automobil nije opterećen. Jeep je potvrdio da je u pripremi i plag-in hibridna verzija sa oznakom 4xe.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare