9. Maja 2020.

“2021. će biti fenomenalna”

Big Portal

On je naveo da se pobedničk duh očajnih Amerikanaca već vidi nakon “otvaranja” više od 30 država.

Tramp je izrazio optimizam i pored toga što je naveo da su Amerikanci očajni, da žele da se vrate na posao nakon višenedeljne izolacije, i upozorio guvernere da se brže kreću ka otvaranju, inace će se zemlja suočiti sa većom socijalno-ekonomskom krizom.

Tramp je u dugom intervjuu za Foks rekao da su neki naučnici i guverneri bili “nerealni” i “apsolutno smešni” u pozivima da nestabilnu ekonomiju drže zatvorenu kada je više od 33 miliona Amerikanaca ostalo bez posla zbog pandemije korona virusa.

“Stvorili smo najjaču ekonomiju u istoriji sveta, najbolju koju smo ikada imali, najbolje pokazatelje zaposlenosti, najbolje berze, parametre poslovanja na svaki način”, rekao je Taramp i dodao da su SAD izazivale zavist celog sveta.

Američki predsednik ponovo je pozvao ostale guvernere da krenu u pravcu otvaranja ekonomija.

“Poslovi će se vratiti, vratiće se već sledeće godine, i sledeće godine imaćemo fenomenalnu godinu. Ljudi su spremni za posao. Moramo da se otvaramo”, rekao je on i dodao da se pobednički duh već vidi jer je više od 30 država počelo da se otvara i vrlo snažno vraća na scenu.

Uskoro će ih biti još više, dodao je Tramp.

Zbog koronavirusa, u aprilu je registrovano 20,5 miliona izgubljenih radnih mesta, zbog čega je nezaposlenost sa 4,4 dostigla 14,7 procenata.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare