20 trka nas čeka u MotoGP kalendaru za 2020. godinu - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

20 trka nas čeka u MotoGP kalendaru za 2020. godinu

MotoGP je spreman za prošireni kalendar za narednu godinu, u kojem će se naći 20 trka.

MotoGP je spreman za prošireni kalendar za narednu godinu, u kojem će se naći 20 trka.

Očekuje se da nacrt kalendara za 2020. bude objavljen u narednim dannima, a mada još uvek nezvaničan, biće najveći u istoriji svetskog moto šampionata.

Nova trka u kalendaru biće Finska, koja je inicijalno trebalo da se “premijernoj klasi” pridruži 2018, ali su radovi na Kimiringu odložili povratak ove zemlje u šampionat nakon 1982.godine.

Prvi test na stazi smeštenoj oko 110 km severoistočno od Helsinkija biće vožen 29. i 30, avgusta, dok se očekuje da će se trka voziti u letnjem terminu.

Očekuje se i da će doći do određenih promena u terminima, u samom kalendaru, pa će tako gran pri Katalonije najverovatnije biti vožen znatno ranije nego što je to bio slučaj do sada.

Tradicionalnu seriju azijskih trka, koju čine Japan, Australija i Malezija će organizatori podeliti u dve serije po dve trke, kojima će se pridružiti trka na Tajlandu. Tako će nakon runde na Buriramu i Motegiju uslediti sedmica pauze, a onda će usediti Filip Ajlend i Sepang.

Za sada su potvrđena samo dva datuma: gran pri Nemačke, koji će se voziti na Zahsenringu 21. juna, kao i trka u Holandiji, koja će se sedam dana kasnije voziti na “Katedrali”.

Brno će ostati u kalendaru naredne godine, mada je njegova sudbina nakon toga nepoznata.

Izvor:Moto-berza.com
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar