18 migranata povrijeđeno u incidentu kod granice BiH i Hrvatske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

18 migranata povrijeđeno u incidentu kod granice BiH i Hrvatske

U hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša rano jutros, oko 1 sat, primljeno je 18 migranata u pratnji pripadnika Granične policije, potvrđeno je danas iz ove ustanove. Kako su kazali iz Doma zdravlja, šest migranata je poslano na radiološku obradu, a rezultati pregleda bit će poznati uskoro. ”Od tih…

U hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša rano jutros, oko 1 sat, primljeno je 18 migranata u pratnji pripadnika Granične policije, potvrđeno je danas iz ove ustanove.

Kako su kazali iz Doma zdravlja, šest migranata je poslano na radiološku obradu, a rezultati pregleda bit će poznati uskoro.

”Od tih 18, šest je proslano na radiološku obradu, a u toku današnjeg dana oko 8 sati su urađene detaljne pretrage snimaka i oko 10 sati će se detaljnije znati o kakvim povredama se radi. Za preostalih 12 osoba je sa sigurnošću utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim povredama”, potvrdila je Evresa Okanović iz Doma zdravlja Velika Kladuša.

Okolnosti incidenta još uvijek nisu poznate. Iz MUP-a USK su za N1 potvrdili da je do incidenta došlo ne navodeći detalje. Na mjestu događaja je intervenisala Granična policija Bosne i Hercegovine.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Potres kod Siska magnitude 3,5

V.R.

Francuska: Moguće uvođenje i trećeg lokdauna

V.R.

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila otvaranje ambasade u Tel Avivu

V.R.

Ostavite komentar