16. Oktobra 2019.

12 godina od smrti Toše: Priča o “Igri bez granica” pokazuje koliko je velik bio

Big Portal

Toše je iza sebe ostavio mnogo hitova, no jedan od najvećih je zasigurno pjesma “Igra bez granica”, čiji je autor Miroslav Rus. On je za emisiju “Moja pjesma” HDS ZAMP-a otkrio kako je nastala ta pjesma i kako je došla do Toše.

“To je pjesma koju sam pisao prije nego što sam upoznao Tošu Proeskog. Ja sam jedno godinu-dvije prije toga sjeo Nikšu Bratoša, i danas se sjećam. Kažem mu: Imam jednu pjesmu koju ne dam nikom. Nikom. To je toliko dobra pjesma da ću je pjevati sam pa makar sve pokvario”, prisjetio se Rus koji je tad Bratoša zamolio da aranžira pjesmu.

“Poslije toga vozimo se Toše i ja jednom u autu i on me pita može li čuti neke pjesme koje pišem samo za sebe. Međutim, on je tamo kopao po mojim CD-ima, slušali smo neke pjesme i izvukao je CD na kojemu je stajalo ‘Miroslav Rus, pjesme koje ne dam nikome’. I on stavi CD i prva je bila ‘Igra bez granica’ i to je bio kraj, nije dozvolio ni da pomislim da ću je dati nekome drugom ili da je ja otpjevam”, opisao je Rus.

“Kad sam došao u studio s njim i tom pjesmom svi su rekli da je on još mlad, a da je pjesma jako teška. Nisu razmišljali o tome da se radi o jednom vanserijskom pjevaču. Međutim kad je Toše otpjevao pjesmu svi su bili – wow, to je to. On je ušao u studio, otpjevao ju je isprve. To je nevjerovatno, isprve”, kaže Rus.

“Otpjevao si bolje nego što sam ja napisao”, rekao mu je Rus tad nakon što ga je Toše upitao je li dobro otpjevao.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare