12-3-30 fitnes trend potpuno je zaludio TikTok, a evo o čemu je riječ!(VIDEO) - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

12-3-30 fitnes trend potpuno je zaludio TikTok, a evo o čemu je riječ!(VIDEO)

Traka za trčanje mnogima je noćna mora i uglavnom se niko ne veseli kada dođe vreme za taj deo treninga. Ipak, zahvaljujući TikToku, ova sprava bi uskoro mogla postati vaša najbolja prijateljica! Naime, 12-3-20 fitnes trend je sasvim novi način vežbanja koji će zavoleti čak i oni koji baš i…


Traka za trčanje mnogima je noćna mora i uglavnom se niko ne veseli kada dođe vreme za taj deo treninga. Ipak, zahvaljujući TikToku, ova sprava bi uskoro mogla postati vaša najbolja prijateljica!

Naime, 12-3-20 fitnes trend je sasvim novi način vežbanja koji će zavoleti čak i oni koji baš i nisu fanovi trčanja. Da, dobro ste pročitali! A evo i o čemu se radi.

12-3-30 fitnes trend

U pitanju je trčanje na traci koje uključuje određen redosled vežbi. Naime, isprva, potrebno je trčati 12 minuta brzinom od 3 milje na sat (4 km na sat) pa onda sledi šetanje u trajanju od 30 minuta.

Sam koncept osmislila je infuelnserka Lauren Giraldo, koja je još 2019. godine na Jutjubu lansirana ovaj trend. Međutim, tek je sada, preko TikToka, on postao planetarno popularan.

– Plašila sam se teretana i nisam bila motivisana. Onda sam osmislila ovaj tip trčanja na traci, priznala je Lauren i dodala da je zahvaljujući ovom načinu vežbanja smršala 13 kilograma.

Nakon njenog videa u kojem je objasnila kako je izgubila višak kilograma, brojne devojke (i momci) isprobali su ovaj trend. Ako je verovati njihovim svedočanstvima, ovaj način vežbanja zaista daje rezultate, a prvi su vidljivi već nakon mesec dana.

Ali da li je 12-3-30 dobar način vežbanja?

Ovaj trend fokusira se na šetajne, a šetanje je sjajan trening niskog inteziteta. Na ovaj način jačamo kosti i mišiće, pobošljavamo ravnotežu i koordinaciju pokreta, a u isto vreme smanjujemo rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Pored toga što se možete oprobati na traci za trčanje, ovaj trend pogodan je i za treninge na otvorenom.

Naravno, neće svima prijati, jer neko jednostavno ne voli da trči (ili ne sme, iz zdravstvenih razloga), pa se nemojte forsirati.

Pogledajte kako izgleda trening, kao i njegove REZULTATE:

Originalni članak

Danas objavljeno

Ukusno jesenje povrće: Zašto bi CVEKLA trebalo da se nađe na našem meniju?

Zeljka

Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Zeljka

Torta sa piškotama koje se brzo i lako pravi

Zeljka

Ostavite komentar