11 razloga: Muškarci priznali zašto varaju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

11 razloga: Muškarci priznali zašto varaju

ZAŠTO muškarci varaju pitanje je koje zanima mnoge žene, a na koje ne postoji univerzalan odgovor. Kako je kod svakog tipa situacija drugačija, 11 njih otvorilo je dušu za Cosmopolitan te ispričalo zbog čega su varali svoje partnerke.

“To je dugo vremena bio način na koji sam završavao veze. Znam da je to jako loše, ali kad sam bio mlađi, jednostavno bih pustio da se odnosi odvijaju. Kad bi počelo biti dosadno i izgledati kao da ne ulažemo napor u našu vezu, počeo bih se viđati s nekim drugim. Mislim da sam tada smatrao kako je to lakše nego razgovarati o stvarima”, rekao je Tom (28).

“Odnos u kojem sam bio nije bio u najboljem redu i upoznao sam nekoga ko mi je zaista pružio puno pažnje. Osjećao sam se stvarno dobro. Ponovno sam se osjećao željenim, a umjesto da se povučem i razmislim o svemu, mislio sam svojim ku*cem i slijepo ga slijedio”, ispričao je Derrick (27).

“Puno sam varao kad sam bio mlađi jer sam s time bježao od svega. Je, krivica je moja, nemojte me pogrešno shvatiti, ali kako žene s kojima sam bio nikad nisu prekinule, mislio sam: ‘Pa, zašto ne bih varao? Koja je negativna strana?”, otkrio je Seth (29).

“Iskreno, ne znam. Izlazio sam sa stvarno izvrsnom djevojkom. Mislio sam da je ona ta. Mislio sam da ćemo se vjenčati i slična sranja. Jedne sam večeri bio vani i posjetio sam prijateljicu koja je živjela satima daleko pa se pružila prilika. Osjećao sam se kao da to mogu učiniti i da se mogu izvući. Ona je saznala i prekinuli smo. To je moja jedina prevara, a bio sam u ležernijim ili ‘lošijim’ odnosima i nisam varao. O tome često razmišljam. Možda podsvjesno nisam bio spreman posvetiti se. Ne znam, ali muči me to”, priznao je Nate (26).

“Osjećao sam se zarobljenim u svojoj trenutnoj vezi. To zapravo i nije izgovor za varanje, ali stvarno sam se osjećao kao da ne mogu prekinuti, a htio sam. Upoznao sam nekoga ko mi je zaista pokazao da vrijedim i pomogao mi. Sve je postalo romantično prije nego što smo mislili da će se išta uopšte dogoditi. lzlazili smo godinama nakon toga, ali to je nešto zbog čega se i dalje osjećam loše”, priznao je Kyle (25).

“Varao sam u više navrata. Zato se nikad ne osjećam predanim u odnosima. Nikad nisam prevario s ozbiljnom djevojkom, ali ne osjećam se loše što spavam s nekim drugim, samo jer viđam nekoga. Pogotovo ako ne vidim gdje sve to s njom ide”, smatra Nathan (27).

“Bio sam mlad, ona i ja smo išli sam na različite fakultete i bio sam uvjeren da će me ona ionako prevariti. Mislio sam, ako ja to učinim prvi, ona mi ne može nauditi. I, ‘pobijedio’ sam. I to sam napravio samo zato da, ako me ona prevari, mogu reći da sam i ja nju. Gledajući unatrag, to je nezdrav i nezreo način razmišljanja”, ispričao je Aaron (28).

“Zvuči smiješno, ali sada kada me pitate to pitanje, znam pravi odgovor. Kada sam prevario, napravio sam to samo zato što sam se osjećao ‘cool’. To je za mene bila alfa. Iskreno, to je bilo to zato što sam imao stvarno loš pogled na odnose, odnos s roditeljima i rane veze. Osjećao sam se kao da nijedan neće potrajati, tako da se nisam ni trudio”, priznao je Luke (28).

“Bio sam pijan, ona je bila zgodna, i neću lagati, uglavnom sam to shvatio kao lak izlaz iz trenutne veze”, rekao je Tim (25).

“Jedno vrijeme sam bio serijski varalica i to zato što mi je trebalo ‘pojačanje’, trebao sam osvetu. Morao sam znati da me žele. U vezi sam se osjećao kao da sam već ‘pobijedio’ i zbog toga sam se osjećao nemirno. Imao sam puno problema”, otkrio je Anthony (28).

“Varao sam jer je ona varala. Nije iznenađujuće da naša veza nije dugo trajala”, zaključuje Ethan (26).

Danas objavljeno

“Želio je da postane besmrtan”: Četiri bizarne teorije o Hitleru

Zeljka

Preminuo glumac Piter Skolari

Zeljka

Hrvatski državljani od subote mogu u SAD bez vize

Zeljka

Ostavite komentar