5. Augusta 2020.

102.000 KM za projekte udruženja građana

Big Portal

Ugovore je uručio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da su programi i projekti uglavnom usmjereni prema onim kategorijama naših sugrađana koji zaslužuju posebnu pažnju, a to su djeca i socijalno osjetljive grupe.

  • Odabrano je 12 projekata i vjerujem da će naši partneri uspjeti da ih realizuju, što će, sigurno, biti poseban izazov za sve nas, jer imamo ograničenja i mjere koje moramo da poštujemo. Prošle godine je ovaj sektor bio veoma angažovan kroz platformu „Banja Luka ljudskog lica“ i bili smo na dobrom putu. Međutim, aktuelna epidemija je sve zaustavila i čitav niz programa je na čekanju. Najvjerovatnije, sve do kraja ove godine, nećemo biti u mogućnosti da realizujemo projekte koji se tiču starijih osoba – rekao je Radojičić.

Aleksandra Štrbac iz organizacije „Zdravo da ste“, rekla je da će kroz projekat „Klubovi za djecu i porodicu“ nastaviti rad u mjesnim zajednicama na području grada, jer za ovu temu postoji veliki interes građana.

  • Mi ni tokom epidemije nismo u potpunosti obustavljali rad, već smo se trudili da djeci maskimalno pomognemo na različite načine, što i jeste naša osnovna misija. Kroz resursni centar u Dragočaju imali smo preko stotinu djece u različitim radionicama, naravno u manjim grupama, uz poštovanje svih mjera zaštite – naglasila je Štrbac.

Kroz projekat „Još više razloga“, institut „Perpetum mobile“ nastavlja obrazovni rad sa mladima.

  • Projekat ćemo relaizovati u 14 banjalučkih srednjih škola, čime ćemo nastaviti naše aktivnosti prema ovoj populaciji, gdje smo u proteklom periodu došli do preko 20.000 mladih ljudi sa kojima smo radili. Metodologiju rada smo prilagodili, a radiće se i preko onlajn platformi – kazao je Ilija Trninić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih i zajednice „Perpetum mobile“.

Spisak podržanih projekata pogledajte ovdje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare