13. Oktobra 2021.

101-godišnja žena usvojila najstariju mačku iz azila, da zajedno provedu vrijeme koje im je ostalo

Big Portal

On ima 19 godina, zdrav je i započinje potpuno novo poglavlje u svom životu. Gus je prošlog mjeseca odveden u azil Humano društvo okruga Catawba (HSCC) u Sjevernoj Karolini, nakon što njegov prethodni vlasnik, više nije mogao brinuti o njemu. Sklonište za životinje bez ubijanja, vjerovatno je mislilo da će Gus preživjeti svoje posljednje dane tamo, ali stara maca je na kraju pronašla svoju novu vlasnicu 101-godišnju Penny.

Porodica žene Penny tražila je stariju mačku, kako bi 101-godišnjoj Penny pravila društvo. “Porodica nas je kontaktirala, tražeći da usvoje stariju mačku”, objasnila je Jane Bower, izvršna direktorica HSCC -a. “Nedavno je izgubila mačku i željela je da udomi stariju mačku”.

Foto: Humane Society of Catawba County

S obzirom na starost i Gusa i Penny, sklonište za životinje je u početku oklijevalo. Međutim, nakon što je Penny-na porodica potvrdila da će se dobro pobrinuti za mačku u ime svoje majke, nije bilo razloga da ne pokušaju, a usvajanje je brzo okončano. Nije bilo razloga za brigu – Gus se odmah fino smjestio.

“Naše srce je puno ovim prekrasnim usvajanjem”, napisalo je humano društvo HSCC na Facebooku. “Naš 19-godišnji Gus, pronašao je ljubav u naručju svoje nove “mame”, koja ima 101 godinu.” Gusova i Penny-na dirljiva priča pokazuje, da nikada niste prestari da steknete novog prijatelja.

Izvor: mymodernmet.com

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare