1.500 potpisa za krivičnu prijavu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

1.500 potpisa za krivičnu prijavu

Nevladina organizacija Account je danas podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije. Podnošenje krivične prijave je uslijedilo nakon što su brojni građani u Sarajevu svojim potpisima podržali ovu inicijativu Accounta. Eldin Karić iz Accounta je rekao da je prikupljeno više od 1,300 pisanih potpisa i…

Nevladina organizacija Account je danas podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije.

Podnošenje krivične prijave je uslijedilo nakon što su brojni građani u Sarajevu svojim potpisima podržali ovu inicijativu Accounta.

Eldin Karić iz Accounta je rekao da je prikupljeno više od 1,300 pisanih potpisa i 200 online.

“Očekujemo da neko počne da radi svoj posao. Ne znam koji izgovor će tražiti da ne rade”, dodao je Karić.

Stefan Blagić iz organizacije ReStart Srpska je dodao da je u Banjoj Luci zabranjeno pripkupljanje potpisa.

“Tada je Karić rekao da nema niti jedan metar demokratije u Banjoj Luci. Došli smo da vidimo da li ovdje ima jedan milimetar pravde. Nisam optimističan. Došli smo da međunarodnoj zajednici i EU koji su stvorili ovog monstruma da vide u kakvom je stanju. U krivičnim prijavama se nalaze obrazloženja zašto Tegeltija treba podnijeti ostavku, iako možda nije primio mito… Ako ovo ne donese rezultat, novi protesti su način nastavka borbe”, dodao je Blagić.

(Radio Sarajevo)

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

Ostavite komentar