25. Maja 2019.

Јavio se autor Štraheovog snimka: Zašto sam napravio “Ibica video”

Big Portal

Kako piše austrijski list, advokat je, u pismu upućenom medijima, preko svog branioca, istakao da je “Ibica video” projekat motivisan civilno-društvenim razlozima, i da je “koračao putem istraživačkog novinarstva”.

Ovo pismo je odgovor na krivičnu prijavu koju je Štrahe podnio protiv tri lica, od kojih su dva poznata, a to su advokat i jedan bečki detektiv, dok identitet navodne nećake ruskog milijardera nije utvrđen.

– Vezano za video želim da kažem da je upotreba skrivenih kamere u cilju razotkrivanja zloupotreba u istraživačkom novinarstvu dozvoljeno – navodi se u pismu.

Međutim, kako piše Kurir, nejasno je da li advokat posjeduje pres-karticu i dali je nešto ranije objavljivao.

– U svakom slučaju, moj klijent nije počinio nikakvo krivično djelo, niti je u takvom učestvovao – navodi se u pismu Sojera.

Mediji koji su objavili skandalozni materijal ukazali su na to da je snimljeni sastanak bio “zamka” za političara, koji se, zajedno s Slobodarskom partije Austrije, zalaže za ukidanje sankcija Rusiji i normalizaciju odnosa s Moskvom.

Štrahe, koji je situaciju nazvao namjernim političkim ubistvom, bio je primoran da podnese ostavku. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc prekinuo je koalicionu saradnju sa Štraheovom partijom i najavio vanredne parlamentarne izbore.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare