28. Juna 2023.

Zvezdin tim vrijedi 70 miliona evra

Crvena zvezda sklapa kockice i formira tim koji će na jesen izaći na megdan najkvalitetnijim ekipama na Starom kontinentu u okviru Lige šampiona.

Na osnovu specijalizovanog sajta “Transfermarkt”, aktuelni šampion Srbije ima tim vredan 70 miliona evra.

Vrednost Zvezdinog tima, u odnosu na prethodni veliki presek koji je “Transfermarkt” uradio krajem 2022. godine, tik pred početak zimskog prelaznog roka, je porasla za 11 miliona.

Najvredniji u redovima srpskog šampiona su svakako Strahinja Eraković i Mirko Ivanić čija je cena porasla, te se sada njihova tržišna vrednost procenjuje na čak 9 miliona evra.

Prate ih Osman Bukari (6.5 miliona evra), a zatim i pridošlice – Žan Filip Kraso (6 miliona evra), Piter Olajinka (5 miliona evra).

Kraso i Olanjinka su u redove srpskog šampiona došli potpuno besplatno, što dovoljno govori o tome kakav je posao Crvena zvezda napravila.

Podaci su aktuelni, s obzirom da su ljudi zaduženi za “Transfermarkt”, osvežili cene fudbalera iz Superlige Srbije u prethodnih sedam dana, a vrednost je porasla za čak 13 fudbalera Crvene zvezde.

Eraković i Kraso su doživeli skok za 2 miliona evra, u slučaju Bukarija je to 1.5 miliona evra, dok je kod Ivanića okruglo milion.

Veću tržišnu vrednost imaju još: Stefan Leković, Irakli Azarov, Srđan Mijailović, Kings Kangva, Jovan Šljivić, Stefan Mitrović, Jovan Mijatović, Nikola Mituljikić, kao i pridošlica Marko Stamenić, kome je sam dolazak u tabor srpskog šampiona, ali i sjajne partije u reprezentaciji Novog Zelanda, tokom poslednjeg ciklusa, povećalo cenu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare