8. Oktobra 2023.

Zvanično: Odložen meč Armanija i Makabija

Zbog aktuelne situacije – napada Hamasa na Izrael i rata koji je u jeku, Makabi iz Tel-Aviva zatražio je od Evrolige odlaganje utakmice sa Armanijem.

Iz sedišta Evorlige brzo je stigla potvrda vesti da se taj meč neće igrati, kao ni onaj u okviru Evrokupa između Hapoela iz Tel-Aviva i Vulfsa iz Viljnusa.

Makabi je u prvom kolu savladao Partizan ali je veliko pitanje kada će, i još veće pitanje, gde će igrati naredne mečeve Evrolige.

Od subote situacija u Izraelu je takva da niko ni ne razmišlja o bilo čemu osim o sukobu sa teroristima koji su u jezivom napadu ubili veliki broj izraelskih civila na jugu zemlje.

Prema navodima ministra zdravlja Izraela u napadu Hamasa ubijeno je 232 ljudi dok je 1.700 ranjeno.

Država je uzvratila istom merom, izraelske trupe su već u pojasu Gaze i dejstvuju po neprijateljskim linijama. I to je tek početak kontraudara Izraelaca.

Takva situacija ne ostavlja prostora da se u Izraelu nastave sportska takmičenja, otud je i Makabi pisao Evroligi da se meč sa Armanijem pomeri za neki drugi termin, i brzo je stigao odgovor iz Evrolige.

Doneta je odluka da se odloži i meč u okviru Evrokupa koji je trebalo da se odigra u Tel-Avivu između Hapoela i Vulfsa iz Viljnusa.

Igrači Makabija su u nedelju inače odradili trening nadajući se pozitivnim vestima, dok je klub sve vreme bio na vezi sa Ministarstvom sporta i čekao na dozvolu za izlazak iz zemlje. Kako navode izraelski mediji, nije je dobio.

Stoga je klub od Evrolige zvanično zatražio odlaganje utakmice i dobio ga.

Makabi posle Armanija dočekuje Valensiju, barem na papiru, dok dva dana posle tog meča igra kod Panatinaikosa.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare