28. Maja 2023.

Zvaničnik u Indiji ispumpao jezero kako bi pronašao telefon koji mu je ispao

Ovu nesvakidašnju zloupotrebu službenog položaja koja se dogodila u Indiji, državna opoziciona stranka iskoristila da kritikuje Vladu.

Zvaničnik u Indiji ispumpao jezero kako bi pronašao telefon koji mu je ispao
Због телефона који је испао у језеро, индијски званичник је испустио 2 милиона литара воде

Gospodin Višvas je tvrdio da izgubljen telefon sadrži osetljive vladine podatke i da je zato bilo neophodno da se pronaće, ali je optužen za zloupotrebu položaja.

Inspektor za hranu je ispustio svoj Samsung telefon, vredan oko 1.200 dolara, u branu Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar. Nakon što lokalni ronioci nisu uspeli da ga pronađu, on je o svom trošku dopremio dizel pumpu, izjavio je Višvas za indijske medije, a prenosi Bi-Bi-Si. Međutim, kada je pronađen, telefon je bio previše natopljen da bi mogao da radi.

On je rekao da je imao usmenu dozvolu nadređenih da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”, dodajući da mu je rečeno da bi to “u stvari koristilo farmerima koji bi imali više vode”.

Pumpa je radila nekoliko dana, ispraznivši otprilike dva miliona litara (440.000 galona) vode – navodno dovoljno za navodnjavanje 6 kvadratnih kilometara (600 hektara) poljoprivrednog zemljišta.

Njegova misija je prekinuta kada je drugi zvaničnik Vlade Indije, iz odeljenja za vodoprivredu, stigao na lice mesta reagujući po prijavi.

“On je suspendovan do istrage. Voda je neophodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker.

Višvas je negirao da je zloupotrebio svoj položaj a njegov postupak su iskoristili opozicioni političari kako bi kritikovali Vladu Indije.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare