7. Novembra 2023.

Značajna podrška za preko 2.360 korisnika: Nova rješenja za sufinansiranje boravka djece u privatnim vrtićima

Grad Banja Luka trenutno isplaćuje za 2.364 korisnika subvencije za sufinansiranje troškova usluga boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, kao jednu od olakšica koja se realizuje kroz projekat „0 djece na listama čekanja za vrtić“, od aprila 2022. godine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas rješenja novim korisnicima ovih subvencija, ističući da je politika sufinansiranja troškova usluga boravka djece u privatnim vrtićima bila hrabra i prijeko potrebna odluka.

-I danas smo se uvjerili da je ova podrška dragocjena za porodice. Imamo i roditelje koji imaju troje djece u vrtiću koji od svoje Banje Luke mjesečno dobijaju 180 KM – kazao je gradonačelnik.

On je najavio da je u planu da se trenutna podrška od 60 KM mjesečno u narednih godinu dana dođe do iznosa od 100 KM, sve dok se ne izjednače cijene boravka djece u privatnim i javnim vrtićima.

Ovom prilikom, gradonačelnik je upoznao prisutne i sa drugim olakšicama koje imaju sugrađani.

-Od svoje Banje Luke, građani mogu dobiti i besplatne građevinske dozvole, besplatan priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, učenici besplatne udžbenike i mature. Zadovoljan sam ovim mjerama, koje su potrebne i važne za naše građane – zaključio je gradonačelnik.

Jedna od korisnica subvencija je i Dragana Štrbac, čiji dječak pohađa privatni vrtić. Kazala je da je ova subvencija itekako značajna za roditelje.

-Subvencija nam je vratila cijenu vrtića na početno stanje prije svih poskupljenja. Ogromna je podrška i zaista sam zadovoljna – poručila je ona.

Naime, za potrebe sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama Grad Banja Luka ove godine izdvaja više od milion KM.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare