21. Septembra 2025.

Zlevanka

SASTOJCI:

2 jaja

230 g šećera

1 vanilin šećer

5 g soli

200 g kisele pavlake

230 ml mlijeka

230 ml ulja

400 g kukuruzne krupice

230 g brašna

1 prašak za pecivo

230 g svježeg kravljeg sira

50 g šećera u prahu

100 g džema od višanja

PRIPREMA:

U veliku posudu za miješanje razbijte jaja, ubacite šećer, vanilin šećer i so, pa kratko ručno izmiješajte. Dodajte ulje, kiselu pavlaku i mlijeko, ubacite kukuruznu krupicu, brašno i prašak za pecivo. Sve ručno izmiješajte pjenjačom da se dobije jednolična smjesa. U izmiješano ubacite svježi kravlji sir i opet kratko promiješajte. Pleh dimenzija 35×20 cm namastite i izlijte napravljenu smjesu, poravnajte je i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta. Ispečenu zlevanku malo prohladite, pa pospite šećerom u prahu. Svaki narezani komad ukrasite s malo džema.

* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”

Foto: “Recepttura” 

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare