Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu, tanjih
- 125 g maslaca
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 125 g mleka
- 125 g slatke pavlake
- 1 kašičica đumbira
- 2 kašičice paste od susama (tahinija)
Sirup:
- 200 ml vode
- 100 g šećera
- sok pola limuna
- malo đumbira
Plus:
- Jagode i pistaći za posluživanje
Priprema:
- U posudu slažite kore koje ste nagužvali u harmoniku. Slažite dve po dve. Pecite na 180 stepeni 10 minuta.
- Dok se kore peku rastopite maslac. Prelijte maslacem i pecite još deset minuta. Dok se kore peku pripremite fil od jaja, šećera, mleka, slatke pavlake, đumbira i tahinija.
- Žicom izmešajte sve sastojke. Prelijte preko kora. Pecite 30 minuta. Sastojke za sirup stavite u lonče i kuvajte desetak minuta. Prelijte kolač. Po vrhu poređajte jagode i pospite pistaćima.
- Opširnije u video-prilogu: