18. Jula 2023.

Ženu pogodio meteor dok je pila kafu na terasi: “Veće su šanse da vas uhvate tornado i grom zajedno”

U Francuskoj je u 21. vijeku zabilježeno svega pet meteora, koji su udarili u zemlju

Izuzetno redak “astronomski incident” zabeležen je 6. jula u Francuskoj, pošto je ženu, navodno, pogodio meteor.

Lokalni list “Les Dernières Nouvelles d'Alsace” izveštava da se nesvakidašnji događaj odigrao u regionu Alzas na istoku zemlje. Neimenovana žena sedela je na terasi i pila kafu, kada je začula snažan prasak i osetila udarac.

“Tačno me pogodilo u rebra, pomislila sam da je neka životinja, možda slepi miš”, prenose njene reči tamošnji mediji.

Kada je ugledala kamen pomislila je da je otpao deo cementa s krova, ali je odlučila da neobično otkriće podeli s geologom dr Tjerijem Rebmanom.

On je zapanjio ženu kada je saopštio da je kamen stigao iz svemira, prenosi Times Now News.

“U Francuskoj je u 21. veku zabeleženo svega pet meteora, koji su udarili u zemlju. Koje su šanse da padne direktno na vas?”, kazao je dr Rebman.

Kada već spominjemo šanse procene se razlikuju, ali su izuzetno retke. Koliko, pitate se? Toliko da je u istoriji poznat još samo jedan zabeleženi slučaj!

Bio je poslednji dan novembra, godina 1954. En Hodžis je spavala, pošto je prethodno ispratila muža na posao. U jednom trenutku, začuo se prasak, a prostorija se ispunila prašinom. Momentalno je osetila jak bol u stomaku.

Kada se osvestila ugledala je crni kamen na podu.

En je odmah pozvala policiju i vatrogasce koji su stigli na adresu u gradiću Silakog (Alabama). S njima su došli i stručnjaci Ratnog vazduhoplovstva SAD, znatiželjni da utvrde šta se dogodilo.

Doleteo je brzinom od 200 km/h i pre pada na kuću se prepolovio, tako da je drugi deo nađen u blizini. En Hodžis je postala “zvezda” koja je izjavila da ju je “sam Bog pogodio”.

Eksperti su još tada procenili da je verovatnoća da vas pogodi meteor neverovatno mala, zapravo nikakva, a Majkl Rejnolds, astronom s Državnog koledža na Floridi, imao je slikovito objašnjenje: “Veća je šansa da vas uhvate tornado i grom zajedno”.

(Telegraf.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare