23. Februara 2024.

“Željeznice Srpske” od 1. marta poskupljuju karte

Novi cjenovnik u putničkom unutrašnjem saobraćaju Želјeznica Republike Srpske stupiće na snagu 1. marta, a cijene karata biće uvećane za 20 odsto.

Iz ovog preduzeća ističu da su uradili detalјnu analizu putničkog saobraćaja.

“Poređenjem cijena prevoza želјeznicom u odnosu na drumski saobraćaj, vidlјivo je da su cijene u drumskom saobraćaju značajno veće u korist drumskog saobraćaja, čak i sa povećanjem cijena u želјezničkom putničkom saobraćaju za 20 odsto”, naveli su iz Željeznica Srpske.

Naveli su da su cijene postojeće putničke tarife definisane 2018. godine, kao i da povećenja cijena putničkih karata u međuvremenu nije bilo.

“Nagli rast cijena, prevashodno energenata doveo je do neophodne korekcije cijena usluga u putničkom želјezničkom prevozu”, istakli su te dodali da je usklađivanje važeće putničke tarife Želјeznica Republike Srpske sa cijenama u okruženju bilo neophodno kako bi se se ublažio uticaj povećenja cijena materijala i energenata koji direktno utiču na troškove želјezničkog putničkog saobraćaja.

Podsjećamo, Želјeznice Republike Srpske uputile su ranije zahtjev Ministarstvu saobraćaja i veza za saglasnost o neophodnom povećanju cijena karata u putničkom unutrašnjem saobraćaju, a Vlada Republike Srpske je na svojoj 52. sjednici dala saglasnost za povećanje tarife za prevoz putnika na prugama Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare