9. Oktobra 2023.

Zelenski: Hamas i Rusija su koristili istu taktiku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na Parlamentarnu skupštinu NATO da se međunarodna vladavina prava ujedini i uhvati u koštac sa terorizmom

On je uporedio napad, kako je nazvao, “terorističke organizacije” na Izrael sa sličnom taktikom koju koristi Rusija, za koju je rekao da je “teroristička država”.

Govoreći putem video-veze, on je rekao da bi svet mogao da se usaglasi oko niza definicija terorizma.

“Ne silujte žene. Nemojte ubijati. Ne tretirajte decu kao trofeje. Ne punite sela i gradove krvlju. Ne pucajte na civile u automobilima… To treba da bude osnova”, rekao je on.

Hamas i Rusija su koristili istu taktiku

On je rekao da su Hamas i Rusija koristili istu taktiku i da izraelski novinari koji su bili u Ukrajini i bili svedoci posledica tamošnjih zločina sada vide isto što se dešava i u njihovoj domovini.

Zelenski je tada rekao nešto što bi se moglo smatrati kritikom upućenom republikancima u američkom Kongresu, piše Gardijan.

“Nije vreme da se povlačite iz međunarodne arene u unutrašnje sporove. Ovo nije vreme za ćutanje”, rekao je dodajući da ljudi ne treba da se pretvaraju da terorizam na jednom kontinentu neće uticati na ostatak sveta.

Ukrajinski predsednik povezao je Iran sa invazijom Ukrajine i napadom na Izrael.

“Iran ne može da kaže da nema veze sa onim što se dešava u Ukrajini ako Rusiji prodaje bespilotne letelice šahed. Takođe, ne može da tvrdi da nema nikakve veze sa onim što se dešava u Izraelu ako njegovi zvaničnici tvrde da podržavaju Hamas”, rekao je ukrajinski predsednik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare