Znamo da je avokado neutralnog ukusa što je odlična osnova za kremasti puding od čokolade. Naime, ovo je poslastica “bez grijeha” i savršena za sve one koji iz svoje ishrane pokušavaju izbaciti slatko.
Avokado sadrži i kiseline koje mogu smanjiti loš holesterol, pa ova poslastica ne samo da je savršenog ukusa i jednostavna za napraviti, nego je prvenstveno i zdrava.
Evo recepta za četiri porcije:
- 2 zrela avokada
- 1 mala šoljica nezaslađenog kakao praha
- 2 čajne kašikice ekstrakta vanilije
- 4 kašike javorovog sirupa ili meda
- 1 šoljica bademovog mlijeka (ili običnog)
Sastojke ubaciti u blender, početi s manjom brzinom koju polako treba povećavati. Kada smjesa postane kkremasta, dodati još mlijeka po potrebi i povećati dozu meda ako voliš slađe. Stavite u posudice i u frižider na hlađenje.
Posluži s orašastim plodovima ili svježim voćem. Uživaj u ukusu!
Ultra.ba