7. Aprila 2025.

Zdrav obrok pun vitamina i vlakana: Ovo je recept za preukusnu kupus čorbu

Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta

Kupus čorba preporučuje se i u dijetalnim režimima ishrane jer sadrži veliki procenat vode, bogat je vlaknima, a ima minimalno masti.

Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta.

Sastojci:

2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 crni luk, iseckan
2 šargarepe, iseckane
2 stabljike celera, iseckane
1/2 kašičice mlevene paprike
so i biber, po ukusu
300 g konzervisanog belog pasulja
2 čena belog luka, iseckana
1 kašika timijana
1/2 iseckane glavice kupusa
3 iseckane pečene paprike
2 kašike svežeg seckanog peršuna
1 l pilećeg bujona (ili bujona od povrća)
500 ml vode
200 ml soka od paradajza

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk, šargarepu i celer, a začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Dinstajte mešajući dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pasulj, beli luk i timijan, promešajte i dinstajte još jedan minut.

U veću šerpu sipajte povrće koje ste izdinstali, vodu i bujon, pa dodajte mleveni paradajz i kupus.

Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte iseckanu pečenu papriku i peršun. Začinite po ukusu sa soli i biberom.

objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare