10. Augusta 2023.

Zbogom: Audi R8

Ovogodišnji Monterey Car Week obilježava značajan trenutak pun suza za Audi ali i fanove, jer se oprašta od kultnog R8 tokom Rolex Monterey Motorsports Reuniona u Laguna Seki.

Uz 15 godina neuporedive snage i performansi, R8 Coupe je spreman da odvozi svoje poslednje krugove po slavnoj stazi, a voziće ga devetorostruki pobednik Le Mana Tom Kristensen, navodi Jutarnji.hr.

Odlazak modela R8 je proslava njegove trajne motosport ostavštine i počast njegovom trkačkom nasleđu, a svaki R8 debitovaće u jedinstvenoj livreji koju je kreirao Frank Lamberty, dizajner prve generacije Audija R8. Livreja ima podeljeni motiv, naglašavajući prelaz s običnog drumskog automobila na dizajn koji podseća na trkački R8 GT3.

Audijev izlog na Monterey Car Weeku nije samo nostalgičan pogled u prošlost; to je uzbudljiv pogled u budućnost. Biće izložena cela linija e-trona, uključujući RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q8 e-tron SUV.

Dok se Audi oprašta od R8, on takođe otvara put novoj eri performansi i inovacija, pokazujući predanost kompanije održivosti i električnoj mobilnosti. Predstojeći ulazak u Formulu 1 2026. dodatno naglašava ovu predanost, obećavajući da će doneti novo uzbudljivo poglavlje u Audijevu trkačku ostavštinu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare