10. Oktobra 2023.

Zbog nesreće voditelja se nakon 46 godina gasi serija “Top Gear”?

Budućnost izuzetno unosne serije BBC-ja, koja se emituje širom sveta, dovedena je u pitanje kada je bivša zvezda kriketa Fredi Flintof zadobio povrede lica i slomljena rebra

Posle 46 godina, kultna BBC-jeva emisija Top Gear se gasi, piše britanski tabloid The Sun. Šefovi javnih emitera odlučili su da nema povratka nakon nesreće u kojoj je umalo ubijen Endru “Fredi” Flintof, a insajderi kažu da je produkcijskom osoblju savetovano da se fokusira na druge obaveze.

Budućnost izuzetno unosne serije BBC-ja, koja se emituje širom sveta, dovedena je u pitanje kada je bivša zvezda kriketa Fredi Flintof u decembru zadobio povrede lica i slomljena rebra na test stazi, ali je odluka doneta tek nedavno.

“Top Gear je bila institucija na britanskoj televiziji, ali se smatra da nema šanse da se nastavi nakon Fredijeve nesreće. BBC je svestan da su zamalo izgubili voditelja dok su snimali scenu i postoji osećaj da bi bilo neukusno da nastave da prave tako opasan materijal. To je teška odluka, ali duboko u sebi oni znaju da je ispravna jer najzakletiji fanovi serije neće želeti da gledaju blage verzije emisije”, rekao je izvor za The Sun.

Džeremi Klarkson pretvorio ju je u hit

Flintofove kolege, voditelji Pedi Mekginis i Kris Haris, tek treba da javno komentarišu nesreću, posle koje je morao da bude prebačen u bolnicu. Međutim, činjenica da je za donošenje odluke bilo potrebno i do deset meseci, razbesnela je produkcijsko osoblje, a The Sun je otkrio da najmanje jedan član ekipe sada planira da pokrene sudski postupak protiv BBC-ja zbog izgubljene zarade.

“Stvari bi mogle postati ružne jer su ljudi povezani sa serijom mnogo izgubili zbog neodlučnosti šefova BBC-ja. Moglo bi biti više od nekoliko velikih isplata”, rekao je izvor.

Top Gear je prvi put emitovan 1977. kada su Anđela Ripon i Tom Kojn bili voditelji na BBC Midlandsu, godinu dana pre nego što je emisiju preuzela nacionalna mreža. Emisija je postala hit nakon što je Džeremi Klarkson preuzeo dužnost 1988. Otišao je 11 godina kasnije, ali se vratio 2002. radi ponovnog pokretanja serije zajedno sa Ričardom Hamondom i Džejsonom Douom, koga je kasnije zamenio Džejms Mej.

Nakon što je Klarkson udario na producenta 2015. godine, otpušten je, a Hamond i Mej su odlučili da odu u znak solidarnosti sa svojim kolegom. Emisiju je potom preuzeo niz prezentera, uključujući glumca iz serije Prijatelji, Meta Leblana, elitnog trkača Edija Džordana i televizijskog voditelja Krisa Evansa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare