25. Jula 2023.

Zbog letova Eufora zabranjeno ispaljivanje protivgradnih raketa

Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BH ANSA) zabranila je zbog letova Eufora da se dejstvuje protivgradnim raketama na gradonosnu oblačnost koja dolazi preko Oštre Luke, Banjaluke i Prijedora na područje Laktaša i Gradiške, rekao je Srni direktor “Protivgradne preventive” Tihomir Dejanović.

“Tri puta smo zvali kontrolu letenja, odnosno BH ANSA, ali uzalud. Neozbiljno je u ovakvoj situaciji da se to dešava, a i suludo da u ovakvom nevremenu bilo ko leti”, istakao je Dejanović.

Dejanović je naveo da je sa dejstvima trebalo da počnu oko podneva, ali da zbog letova letjelica Eufora zabrana ispaljivanja raketa traje duže od pola časa i da ne znaju do kada će trajati.

On je naveo da zbog toga “Protivgradna preventiva Republike Srpske” ne može da dejstvuje protivgradnim raketama na gradonosnu oblačnost koja dolazi sa jugozapada. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Ratko
Ratko
8 mjeseci prije

Ma nema veze, važno je da oni lete kada požele, lete bombarderi da se pokažu, lete neki da pogledaju stanje našeg silnog oružja, leti ko poželi i kada poželi!
Grad i šteta to nije problem, sve će to da nadoknade naši prijatelji sa zapada, imaju oni i žele da nam pomogunu, silno žele…