26. Maja 2023.

Zbog čega se Tina Tarner odrekla američkog državljanstva i živjela u Švajcarskoj?

Kraljica rokenrola je iza sebe ostavila nebrojeno mnogo hitova popularnih u celom svetu, a kako je zvanično objavljeno, Tina je preminula prirodnom smrću u snu.

Od velike zvezde se već dva dana opraštaju brojni prijatelji, kolege i svi oni koji su obožavali njenu muziku.

Zanimljivo je i mnogi se pitaju, zašto je Tina živela u Švajcarskoj iako je Amerikanka, odnosno, zašto se odrekla američkog državljanstva.

Ona je još sredinom devedestih odredila Švajcarsku kao svoj novi dom, a nakon njene smrti je ponovo postao popularan isečaj iz emisije kod Larija kinga iz 1997. godine kada je govorila o razlozima napuštanja Amerike.

“Napustila sam Ameriku jer sam bila puno uspešnija u drugoj zemlji, i moj dečko je iz druge zemlje”, rekla je tada Tarner i zatim dodatno objasnila. “U biti, Evropa je više volela i podržavala moju muziku”, rekla je Turner.

“U Evropi sam velika kao Madona”

King je potom ustanovio kako je Tarner itekako velika zvezda i u Americi, a ona je na to odgovorila: “Ne baš tako velika kao Madona. U Evropi sam ja velika kao i Madona, a u nekim sam državama veća i od Rolingstonsa.”

Isto tako, Tarner je ovu tezu rekla i prilikom gostovanja u emisiji 60 minutes. “Niko u Americi ne zna da sam ja ovako uspešna u Evropi”, izjavila je 1996. godine Tarner.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare